Här kan du läsa olika tips och råd för skötsel av din lagotto

Min egen lagotto Soya dryga 6 år,som hon ser ut till vardags. Rastypisk och i en välskött lagottopäls.

Efter som jag är hundfrisör till yrket sen många år tillbaka, och har klippt lagotto sedan 1998 vill jag på dessa sidor dela med mig av de tips och kunskaper jag besitter.

Träffar ofta ägare till lagotto som är chockade över hur mycket pälsvård det fakstiskt visar sig vara på en lagotto. De som trodde de köpte en lättskött hundras som knappast krävde någon skötsel alls förutom en rejäl nedklippning ca 1 gång per år.

Lagotton är i högsta grad en pälsras som behöver genomgång och pälsvård minst varje vecka, och det blir de flesta lagottoägare varse ganska snart när de fått hem sin hund. Det är mycket som vill fastna i den krulliga pälsen så som frön, tistlar och andra växter , och runt varje sak som får sitta kvar i pälsen börjar det bildas tovor. Sedan finns det ganska många hundar som vill rulla sig i det mesta de hittar ute, och då blir det bad och pälsen kanske filtar ihop sig ännu mer efter täta bad. 

Hoppas du hittar något matnyttigt på mina sidor för att få en ännu enklare tillvaro tillsammans med din lagotto. Och glöm inte det absolut viktigaste av allt: Vänj din hund vid hantering, vilket betyder att du ska kunna göra precis vad du vill med din hund utan  några större protester.

Lycka till

Karin