Vem är jag!

Jag heter Karin Lindahl och har älskat hundar så länge jag kan minnas. Fick min första hund 1965 och började då arbeta på en hundkennel. Tillbringade så gott som alla skollov och helger där, och älskade det. Där fick jag år 1967 lära mig  att trimma cairnterrier, vilket jag sedan fortsatte med hela min ungdom.

Reste till England och arbetade på hundkennel och lärde mig mer om hundar och hundvård.Dit återvände jag ett flertal gånger.
Har deltagit i ett antal pälsutbildningar om olika raser som rasklubbar och hundtrim anordnat, samt även varit kursledare för utbildningar inom pälsvård sedan 2014 och som föreläsare och instruktör för både hundfrisörer som vill försjupa sig i vår ras, nya hundfrisörer under utbildning samt ett stort antal lagottoägare som vill kunna sköta sina hundar bra.


Har egen uppfödning av lagotto romagnolo sedan 1998 under kennelnamnet Bonebreakers och har varit årets uppfödare inom rasen 2005, 2006, 2007, 2008, 2009,2010 och 2013. 

I december 2018 flyttar vi till vårt hus på Öland för att kunna leva ett ännu bättre hundliv. Valpar planeras till sommaren 2019 efter min kloka skol- och terapihund Malla.

Hemma hos mig, och som följeslagare i det mesta jag gör, finns nu lagotton Soya snart 9 år, och hennes dotter Malla 4,5 år. 

Vi  åker på hundutställningar och vinner en del fina meriter. Nu är både Soya och Malla utställningschampions med olika titlar. Vi tävlar Rallylydnad där de båda numer tävlar i avanceradklassen och vi ska fördjupa oss i Nosework nu när vi får mer tid ihop. inom Rallylydnanden.

Och så är Malla certifierad  Terapi- och Skolhund sedan juni 2016. 

Soyas mormor Våfflan 1999-2013, är en av de vinstrikaste lagotto som funnits i Sverige vad det gäller utställningsplaceringar och framgångsrika avkommor. Den fina Våfflan -  Multivinnaren  Cobby´s Cirena som hon hette i sin stamtavla, vann otroligt mycket under 12,5 år i rasen, och finns idag bakom många av våra framgångsrikaste utställningshundar av rasen lagotto.

Har under många år klippt ett stort antal lagotto varje vecka, både för hemmabruk och till utställning.

 


Har genomgått utbildning i hundmassage på Axelssons 1999 steg 1 och 2.
Har även genomgått  SKKs stora kurs i anatomi och bedömningsregler med toppresultat hösten 2009 och  våren  2010.
Är utbildad ringsekreterare och har anlitats som domare vid inofficiella utställningar.
Är medlem i Svenska Kennelkliubben sedan 1972 och Svenska Lagotto Romagnoloklubben sedan starten 1995 år sedan och är sedan 2015 medlem i föreningen Sverighers Hundfrisörer.
Har gått/ och går kurser med mina egna hundar i bland annat i lydnad, rallylydnad, handling och anatomikurs 2009 för Gerhard O´Shea. Förberedande viltspår våren 2017 med min lagotto Malla.

Viltspår 2008 samt  kantarell-,  valp- och unghundskurs hos Gun-Marie Hedberg på Lidingö Hundskola. Tävlar mycket på utställningar och även i rallydnad vilket är väldigt roligt.

Sedan 10 år tillbaka håller jag valpkurser för nya lagottoägare och deras hundar ett flertal gånger per år, och dessa kurser har blivit väldigt uppskattade. Jag tar in mycket rasspecifika ämnen i denna kurs.

Håller sen 15 år tillbaka ett stort antal klipp- och pälskurser för och om lagotto, både för blivande hundfrisörer, hundfrisörskollegor och vanliga hundägare. De hundägare som går dessa kurser blir oftast mycket duktiga på att sköta sina hundars pälsar.

Gillar att lära mina hundar massor av olika sorters konster och trick,  och håller även kurser i detta för andra intresserade lagottoägare.
 

Har  nu arbetat med hundar och hundvård i dryga 50 år, och gillar verkligen min hobby som blev mitt jobb. 


I arbetet med att ta hand om olika hundraser och andras hundar,  ligger lång erfarenhet av att arbeta med hund, men också en hel del raskunskap, anatomi samt psykologi.

Det finns många sätt att lära sina fyrbenta kunder att tycka om att komma för frisering, men tvång och hårda tag leder aldrig framåt.

Är du nöjd med mitt utförda arbete - tala om det för andra!

Är du inte nöjd - tala om det för mig.

En liten kund som känner sig fin efter att blivit färdigklippt.